Ökoiskola

Hulitka Anna írásai

 

Iskolánkban három éve működő Öko iskola program célja diákjaink környezettudatos gondolkodásra való nevelése, és a fenntartható életforma elsajátítása.

A fenntartható fejlődés jegyében, projektjeinkhez újrahasznosítható és a természetben fellelhető anyagok használatát szorgalmazzuk. Tanulóink megismerkedhetnek a mindennapos hulladékokban rejlő ezernyi lehetőséggel, melyek nemcsak a természetünket óvják, de otthonunkat és iskolánkat is szebbé vagy hasznossá tehetik.

Az ősszel megkezdtük iskolakertünk kia

lakítását, mely hamarosan a mezítlábas ösvény mellett iskolánk díszévé válhat. A kerti munkálatokban számos gyermek segédkezett, így talajunk készen áll a tavaszi palánták és magok befogadására.

A kert mellett nem feledkeztünk meg égi segítőink, az énekes madarak etetéséről sem.  Diákjaink kihelyezték a már meglévő és műanyag palackból készült etetőket. Két, lelkes tanulónk rendszeresen ellenőrzi és feltölti a madáretetőket.  

 

 

 

 

  1. április 25. – április 29.

Iskolánk idén is csatlakozott a Fenntarthatósági témahéthez. Ebben az évben a napközis csoport tagjaival dolgoztuk végig a hetet, ezen kívül a TeSzedd szemétszedési akcióban több osztály tanulói részt vettek.

  1. nap – plakátokat készítettünk a víz védelme érdekében
  2. nap – megismerkedtünk a vízi élőlényekkel, ellátogattunk a Tarna patakhoz, ahol különböző vízvizsgálatokat végeztünk: vízhőmérséklet-mérés, víztisztaság ellenőrzése
  3. nap - feladatlapokon beszámoltunk eddigi tapasztatainkról
  4. nap - kirándulás a tóhoz (útközben szemétszedéssel kombinálva)
  5. nap – Az iskolásokkal, a ceredi kisebbségi önkormányzattal, valamint önkéntesekkel részt vettünk a TeSzedd önkéntes szemétszedési akcióban. Cered főbb utcáit - Kossuth, Petőfi, Rákóczi, Rózsafa és Vörösmarty út - bejárva 9 és fél zsák szemetet gyűjtöttünk össze. Köszönet a résztvevőknek a lelkes munkáért, valamint a szemét elszállításáért a ceredi önkormányzatnak! Vigyázzunk együtt a környezetünkre!

 

Tisztelt Pályázó!

Örömmel értesítjük, hogy az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM Iskolakerti Alapozó Alprogram IV. ütemében beküldött pályázata támogatásra kiválasztásra került.

A program menetrendjével kapcsolatban a jövő hét során küldünk további információkat.

Üdvözlettel,

Iskolakertekért Alapítvány