Testvériskolások Siófokon

 

 

Cered-Hódmezővásárhely-Siófok. Augusztus harmadik hetében az EFOP-3.1.8-17-2017-00141 „Tőlünk színes a világ” pályázatban részt vevő 15 tanulónk 3 pedagógus – Dániel Győzőné, Dániel Lászlóné és Horváthné Világosi Boglárka – kíséretében Siófokra látogatott, ahol újra találkozhattak a hódmezővásárhelyi testvériskolánk diákjaival. A két intézmény – az Id. Szabó István Általános Iskola és a Varga Tamás Általános Iskola – tanulói rendkívül jól érezték magukat a Balatonnál eltöltött négy nap során.

Augusztus 21-én délben indultunk a ceredi iskola elől és 18 óra körül érkeztünk Siófokra a Touring Hotelbe, ahol a gyerekek örömmel foglalták el szobáikat és üdvözölték a hódmezővásárhelyieket. A finom vacsora után ellátogattunk a Balaton partra, ahol megtekintettük a naplementét.

Szerdán az egész napunkat Magyarország tengerében töltöttük, amit a tanulók nagyon élveztek. Úszkáltak, labdáztak és játszottak. A régi barátságok megerősödtek a testvériskolások között, illetve újabbak is szövődtek. A strandon természetes nem maradhatott el a fagyizás sem.

Csütörtökön hajóval Tihanyba látogattunk, ami sok diák számára jelentett újdonságot. A másfél órás hajóút mindenkinek nagyon tetszett. A félszigeten már várt minket a Dottó kisvonat, amely elszállított minket a Tihanyi Bencés Apátságba. Videoüzenetben üdvözöltek minket az itt élő szerzetesek, majd megtekintettük az apátság teljes épületét, beleértve az altemplomot.

A délután folyamán felkerestük a tihanyi babamúzeumot is, ahol igazi antik ritkaságokat láthattunk. Sőt a kertben finom fagyikat és frissítőket fogyaszthattunk.

Pénteken már a pakolásé volt a főszerep, a hazautazás közeledtével eltörtek a mécsesek. A gyerekek kissé szomorkásan búcsúztak el hódmezővásárhelyi „testvéreiktől”.

Fél év múlva újra találkozunk.