Az EFOP-3.1.8-17-2017-00141 „Tőlünk színes a világ” pályázat keretében március 25-26-án a programban részt vevő tanulók két napos tanulmányi kiránduláson vettek részt.

Az első napon a ceredi Id. Szabó István Általános Iskola és a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tanulói Kecskemétre utaztak. A helyi piarista gimnázium kollégiumának menzáján finom ebéd várta a gyerekeket és a kísérőket. Ezt követően a résztvevők ellátogattak a Természet Házába, ahol a Kiskunsági Nemzeti Park állat- és növényvilágát ismerték meg, valamint érdekes játékokat játszottak. A délután folyamán bepillantást nyertek a Kecskemétfilm stúdiójába, ahol bemutatták hogyan is készül el egy rajz-, illetve animációs film. Ugyanitt megtekintették a Hortobágyi darumesék és a Cigánymesék egy-egy epizódját.

A programokat követően a Sport Hotelben elfoglalták a szállásukat, majd a finom vacsora után társasjátékokkal és kártyázással telt az idő. A gyerekek önfeledten játszottak, újabb barátságok szövődtek a tanulók között. Senki nem nyomkodta a telefonját, nagy sikert aratott az Activity, az Uno, a Jenga és a Honfoglaló játék.

A második nap Budapestre utaztak a csoportok. A Tropicárium mint mindig most is elvarázsolta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Izgatottan fényképezkedtek a cápákkal, különböző szebbnél szebb halakkal, sőt a bátrabbak még rájákat is simogattak. A cápás állatkert után a gyerekeknek lehetőségük volt felfedezni a Camponát, mindenki talált kedvére való elfoglaltságot, majd a McDonalds-os ebéd és a búcsúzást követően mindenki hazaindult.

 

további fényképekért kattints a képre