Az idei tanévben február 15-én rendeztük meg a farsangi ünnepségünket, amely az előző évekhez hasonlóan nagyon színvonalasnak és tartalmasnak bizonyult. Iskolánk diákjai és tanárai hetek óta kitartóan készülnek arra, hogy egymásnak és szeretteiknek előadhassák műsorukat, és velük együtt tölthessenek el egy kellemes délutánt. Ez a rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz a tanulók, a csal dok és a pedagógusok. A farsangi műsorokat az osztályfőnökök és az iskola tanárai tanították be.

 

Rendhagyó módon a 8. osztály nyitotta a farsangi műsort, mivel a tanulók a tavalyi évhez hasonlóan egy régi, szép hagyományt szerettek volna feleleveníteni. A hosszú, fárasztó próbák eredményeként az osztály egy angol keringőt táncolt el néhány hetedikes tanuló közreműködésével, amely során bájos hercegnőkké és elegáns úriemberekké változtak tanulóink.

Ezután következett az első osztály ütős produkciója, akik vagány rocker lányokként és szelíd motorosokként adtak elő egy vagány rockszámot.

A második osztály tanulói kalóztánccal készültek, melyet egy régi híres film, a Sandokan ihletett. Hajóval érkeztek és vadul harcoltak a modern kor kalózai.

A harmadik osztályos emojik egy vidám kis tánccal szórakoztatták a közönséget.

A színjátszó kör Egerek címmel egy bohózatot mutatott be. A szereplői 5., 7. és 8. osztályos tanulók voltak.

A negyedikesek megunták a telet, ezért úgy döntöttek, Dél-Amerikába mennek. Farsang napjára azonban visszatértek és Zumba táncosként színpadra léptek.

Az ötödik osztály a twist elemeiből építkező shuffle-táncot adott elő.

Fiatalság! Disco! Melír a hajban! Break! Partyk! Jókedv, jóhangulat, nevetés, frissesség! Ez a lényeg! A hetedik osztály elénk varázsolta a 90-es évek elmúlt hangulatát, amikor MINDENKI TÁNCOLT!

A hatodik osztály különböző klasszikusokból összeállított Retro zeneválogatásra táncolt.

Farsangi műsort újra a 8. osztály keringőjével zártuk, így lett teljes egész a műsorunk. Ezt követően következett az estig tartó diszkó, a tombolahúzás és a legjobb osztály produkciójának jutalmazása, amelyet idén a nyolcadik osztály szerzett meg.

A délután sikeréhez nagyban hozzájárult a farsangi díszítés is, melyeket iskolánk tanulói, nem utolsó sorban művészeti iskolásai készítetek. A bohóc témájú díszeket Misztarkáné Marika tanító néni, a Velencei maszkokat Ági néni, a színpad függönyén található lufis díszeket pedig az osztályok készítették a tanító nénik irányításával.

Úgy gondolom, egy nagyon tartalmas délutánt tölthettünk el a ceredi faluházban, amelyre szívesen gondolnak vissza kicsik és nagyok egyaránt.

 

További képek a weboldal galériájában és az iskola facebook oldalán.