2019. február 1-én ismét megrendeztük a hagyományos Meseország – Tündérország Mesefesztivált a ceredi Faluházban. Az iskola mellett a szervezésben a Tarnamenti Hagyományőrző és Kulturális Egyesület is részt vett.

A találkozón három óvoda - a ceredi Gesztenyéskert, a zabari Pitypang és a szilaspogonyi Micimackó Óvoda - ovisai képviseltették magukat. Míg az általános iskolák részéről jelen voltak az Id. Szabó István Általános Iskola, valamint a határon túlról Tajti, Gesztete és Gömöralmágy alapiskoláinak alsó és felső tagozatos tanulói.

A mesefesztiválon megjelenő 46 gyermeknek köszönhetően a zsűri tagjai, valamint a közönség szebbnél szebb mesék társaságában tölthette a délelőttöt. Minden kategóriában megválasztották az Aranyszóló Pintyőkét és a Ceredi Mesetündért, gazdára lelt a Róka Rudi és a Manócska díj, de természetesen idén is megtaláltuk a Medvesaljai mesemondókat is.

A kategóriák közül idén is a 3-4. osztályban indultak a legtöbben – 19 fő vállalta a szereplést és kápráztatta el a zsűrit meséivel.

Jövőre is várjuk a lelkes mesemondókat!

Horváthné Világosi Boglárka, szervező